Nasza pasja do gotowania i kulinarnych eksperymentów sprawiła, że postanowiliśmy stworzyć unikalne miejsce, które będzie integrowało wszystkich miłośników dobrej kuchni. Dlatego właśnie powstał Szwedzki Stół – kawiarnia, studio kulinarne oraz miejsce otwarte na nowe pomysły i inicjatywy. Organizujemy tu warsztaty gotowania dla dzieci i dorosłych, które cieszą się ogromnym zainteresowaniem i tworzą zaangażowaną społeczność.
Jak to zrobiliśmy?
Do Szwedzkiego Stołu zapraszamy lokalnych partnerów, którzy dzielą się z uczestnikami warsztatów swoją wiedzą i wskazówkami. Pod okiem doświadczonych szefów kuchni, dietetyków, cukierników i baristów każdy może tu podszkolić swoje umiejętności, zdobyć nowe przepisy, ale przede wszystkim rozwijać pasję do gotowania. A wszystko w przyjemnej i rodzinnej atmosferze. Staramy się, aby warsztaty, które organizujemy miały charakter edukacyjny i uczyły zdrowego stylu życia, jednak czasem pozwalamy sobie na beztroskę i chwilę zapomnienia przy słodkich deserach. Uczestnikom oferujemy profesjonalnie urządzoną przestrzeń, gdzie znajduje się 12 wyodrębnionych stanowisk, wyposażonych w płyty indukcyjne, niezbędny sprzęt, akcesoria kuchenne. Na zapleczu znajduje się także 6 piekarników. Podczas zajęć każdy może samodzielnie przygotować potrawy, a na koniec odbywa się wspólna degustacja.
Więcej informacji na temat Szwedzkiego Stołu oraz warsztatów znajduje się tutaj i tutaj
Partnerzy akcji:
Rodzinna Palarnia Kawy Coffee&Sons; Sara Ferreira „Miss Ferreira” – blogerka, propagatorka idei „zero waste”; Agata Kornacka - autorka bloga Czas na Zielone, ekspertka zdrowego żywienia; Jarosław Sak – szef kuchni, Kinga Głaszewska – dietetyk, ekspert zdrowego żywienia.